Torbalı Ege Gazetesi

Türkiye Torbalı Gençlik Vakfından basın açıklaması
3.225 okundu
16 Mart 2019 - 8:54

Türkiye Gençlik Vakfı, Torbalı İlçe Başkanı, Ali Kazan şunları kaydetti; “Rahmetin sağanak olup üzerime yağdığı bu bereketli günlerde, Cenab-ı Hak’tan niyazımızı, bizi burada olduğu gibi mahşerde, peygamberimiz efendimizin sancak-ı şerif’i altında da toplamasıdır.

Ezan, göğün ve yerin yegâne hükümranı olan Allah’ın, bu hükümranlığının yeryüzünde ve gökyüzünde günde beş defa ilan edilmesinin adıdır.

Ezan, yani bu ilahi ilan, muhatabı olan insana, her türü günlük meşgalesinin en yoğun olduğu anlarda okunarak, bu meşgalelerin yeryüzünün ve gökyüzünün rabbi olan Allah’a ve onun dinine ne kadar uyduğunu tefekküre zorlayan bir çağrıdır.

Yine ezan, evrene meşruiyet meşk eden; yıldızlara, tohumlara, taşlara, çimenlere, börtü böceğe, sözgelimi mahlûkata; iplerini elinde bulunduran Allaha tarafından, ihtiyaç duydukları ilahi mesajın günde beş defa ululaştırılmasının ta kendisidir.

Ezan, inanlara, kula kulluk etmeye yeltenmeyi aklının ucundan dahi geçirmeden evvel devreye girerek, haklı oldukları takdirde onlara tüm dünyayı karşılarına alacak gücü bahşeden çağrıdır.

Ezan, Mekke’nin Horasan’ın Semerkand’ın, Buhara’nın Bağdat’ın, Irak’ın, Mısır’ın, Suriye’nin, Kosava’nın, Bosna’nın, Endülüs’ün, Gırnata’nın, İstanbul’un ve Kırımı’ın Fetih müjdecisidir. Ezan, dünyanın her yerinden mazlumların tek silahı, tutsak ihvan’ın özgürlük türküsü; ezan, bu dünyanın çakılı manevi çivisi ve Tüm Müslümanların kırmızıçizgisidir.

8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla düzenlenen feminist gece Yürüyüşü’nde ezana yapılan saygısızlık, bu duygu ve düşüncelerimizi göz önünde bulundurulduğunda açık bir şekilde görüleceği üzere asla ve kat’a kabul edilebilir değildir.

Bu toprakların mayası olan ezanımıza yapılan saygısızlığı anlaşılır bir tarafı yoktur. Aynı şekilde; en ufak zerresinde bir acı olduğunda ta içten hissettiğimiz Mescid-i Aksa’mızda bir vakit ezanın okunmadığını, nefesimizin kesilmesiyle öğrenmiş olduk. Ardından, bebek katili Netanyahu’nun Cumhurbaşkanımız’a “ diktatör” ifadesi ile aşağılık bir şekilde yüklenmesi, öfkemizi körükledi.  Eli kanlı İsrail terör Devleti’nin bu pervasız tutumunun diplomatik ve sosyal açıdan karşılığı elbette olacaktır. Bu adımların kararlılıkla atılması hususunda devletimizin ve milletimizin yanında olduğumuzu vurgulamak isteriz. Gözbebeğimiz Mescid-i Aksa’mızın durumunu da yakından takip ediyoruz, atılan her bir taşın evvelinde ve sonrasında o ruhu iliklerimize dek hissediyoruz.

Bu sabah aldığımız bir haberle daha sarsıldık. Yeni Zelanda’daki Al Noor ve Linwood camilerine Cuma namazı esnasında silahlı saldırı düzenlendiğiniz ve bu saldırıda çok sayıda şehidimiz ve yaralımız olduğunu öğrendik.

104 yıl önce İngiliz emperyalizmi ne uğruna savaştığını bilmeyen yeni Zelandalılar hiç tanımadıkları Müslümanları öldürsünler diye Çanakkale’ye yığdı. Bugün de kültür emperyalizmi İslami fobi virüsüyle bütün dünyayı yanlış tanıdıkları İslam’a ve Müslümanlara karşı kışkırtıyor. Biz de yeni Zelanda’daki hain saldırı lanetliyor, İslami fobi’yi mağlup edeceğimiz ilan ediyor, şehitlerimize Allah Teâlâ’dan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.  Bu duygu ve düşüncelerle cumanızın mübarek olmasını diliyor, Allah Teâlâ’dan birliğimiz ve beraberliğimizi muhafaza etmesini niyaz ediyorum dedi.

KÖŞE YAZARLARI

Yeni sitemizi nasıl buldunuz?

• Çok iyi --> 11
  • İyi --> 8