Torbalı Ege Gazetesi

ADALET BAKANI GÜL’DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR!

Böyle değerlendirme toplantısı kapsamında Adalet Bakanımız Adulhamit Gül bugün İzmir’e geldi. Havaalanın’da kendisini Ak Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ve Ak Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya karşıladı.

ADALET BAKANI GÜL’DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR!
442 okundu
27 Eylül 2019 - 16:31

İzmir bölge değerlendirme toplantısı için bugün İzmir’e gelen Adalet Bakanı Abdulhamit Gül havaalanında Ak Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ve Ak Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya karşıladı. Havaalanından    İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Erkut Güre’yi  ziyarete gitti. Ardından Balçova’da bir otelde gerçekleşen toplantıda önemli açıklamalar yapan Gül’ün gündeminde Fetö ile mücadele vardı.

“DUMANLA BİLE HABERLEŞSELER BULUP ÇIKARACAĞIZ”

Terörle mücadelenin kesintisiz bir şekilde sürdüğünü belirten Bakan Gül, “Takiyyeyi ahlak haline getirmiş ve devlet kurumlarına sızmayı hareket tarzı haline getirmiş ve bunu 40 yıldır yapan bir örgütle karşı karşıyayız. ‘Böyle bir örgütün kökünü kazıdık, mücadele bitti’ demek mümkün değildir. FETÖ’nün kripto elemanlarını, hangi kılığa girerlerse girsinler, hangi boya küpünden çıkarlarsa çıksınlar; değil ByLock, değil ankesör, dumanla bile haberleşseler bulup çıkaracağız” diye konuştu.

‘TÜRK YARGISININ KIRMIZI ÇİZGİSİ VAR’

Türk yargısı, FETÖ mücadelesinin en ön safında poz verip, FETÖ’cü yöntem ve üslupla bu mücadeleyi sulandıran, mücadeleden rant devşirmeye çalışan çıkar odaklarının da çok iyi farkındadır. Yargı mensuplarımız, terörle mücadeleyi bu kararlılık ve bu anlayışla sürdürmektedir, sürdürecektir. FETÖ belasının üstesinden gelmek yetmez. Onun çürük ahlakı, çarpık zihniyetiyle de mücadele gerekir. Onun kirli yöntemlerinin de reddi gerekir. Suret-i haktan görünüp hakkın ve hakikatin altını oyanlara karşı da dikkati elden bırakmamak gerekir. FETÖ geçmişte hile ve kumpaslarla hukuku çiğnedi. Buna hukuku yücelterek cevap vermek gerekir. FETÖ kurumlarımızı araç olarak kullandı, adalet duygusunu incitti. Buna, hakkın hatırını her şeyin üstünde tutarak karşılık verilmelidir. Düşmanı alt etmek kadar, ona benzememek de önemlidir. Bu mücadelede kırmızı çizgimiz var; yılmayacağız, yorulmayacağız, rehavete kapılmayacağız ve adaletten asla sapmayacağız.”

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül açıklamalarına şunlarla devam etti. “Üzerine titrediğimiz, tüm gayretimizin varlık sebebi olan ‘yargıya güven’ konusunu gölgeleyebilecek, hatta bu güveni baltalayabilecek nitelikte her türlü suistimalin, yargının içinden ya da dışından her türlü etkileme ve yönlendirme girişimlerinin şiddetle karşısındayız. Buna yine hukukumuzun mekanizmaları içerisinde en etkili karşılık verilecektir. Çünkü yargı Türk milletinin yargısıdır. Görevi adaletin tesisidir. Alternatifi de yoktur. Yargıyı yıpratmaya yönelik beyan ve yayınlara karşı verilecek en etkili cevap yine yargı tarafından verilecek ‘adil karar’ olacaktır. Biz biliyor ve inanıyoruz ki yargımız kendi içinde süte su katanlara izin vermeyecektir.”

‘MAHKEMELER ADALETİN TESİSİ İÇİN VARLAR’Türkiye Cumhuriyeti’nin bir hukuk devleti olduğunu, belirten Bakan Gül, şunları söyledi:
“Mahkemeler de kimsenin keyfine, beklentisine, talebine göre işlemez, işleyemez. Hiçbir hakim söylenti ve beklentiye göre karar vermez, deliller ışığında ve kanunlara göre karar verir. Hiçbir karar da birilerinin hoşuna gitsin ya da gitmesin diye verilmez. Sadece adaletin tesisi için verilir. Mahkemeler; Anayasadan, millet iradesinden alınan yetkiye göre bağımsız ve tarafsız olarak hukuk zemininde ve hukukun üstünlüğü çerçevesinde işler. Hakimin karar verirken dayanacağı tek merci hukuktur, dinleyeceği tek ses vicdanının sesidir.”‘

YARGIDA DEVRİM’

Bu dönemi yargıda bir devrim olarak gören  vurgulayan Bakan Gül, sözlerini şöyle sürdürdü:”Bu çerçevede Yargı Reformu Stratejimiz kapsamında hedeflerimizi bir bir hayata geçirmeye başladık. Gerek hak ve özgürlüklerin genişletilmesi, gerekse adalet sisteminin iyi işleyişi için gerekli adımları hep birlikte hayata geçireceğiz. Uygulamadan kaynaklanan ya da mevzuata dayanan problemlerin gecikmeksizin giderilmesi kararlılığındayız. Bunun için her alanda ayrı ayrı çalışmalar yürütüyoruz” açıklamasında bulundu

KÖŞE YAZARLARI

Yeni sitemizi nasıl buldunuz?

• Çok iyi --> 12
  • İyi --> 9